Nutriční hodnoty (Jahodové řezy Mrož)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 428 kJ / 5 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,25 g |
| Tuky | 341,05 g |
| – nasycené | 140,45 g |
| – nenasycené | 180,30 g |
| –– mononenasycené | 139,50 g |
| –– polynenasycené | 40,80 g |
| ––– omega 3 | 9,02 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 653 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 605,70 g |
| – cukry | 450,60 g |
| ––– laktóza | 21,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 750 g 750 g jahod (čerstvé nebo mražené) | Jahody čerstvé | 750 g |
| 2 2 jahodové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 150 g 150 g cukru moučka (podle chuti) | Cukr bílý | 150 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 100 g 100 g čokoládové polevy | Čokoládová poleva | 100 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |