

Zapékané halušky
Suroviny 4 porce
- 1 směs na přípravu halušek nebo mražené
- 1 větší cibule
- 200 g anglické slaniny
- 150 g nivy
- 150 g eidamu
- 250 ml smetany 12%
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Připravíme směs na halušky podle návodu. Dáme do zapékací mísy. Nastrouháme nivu a eidam.
Na pánvičce na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu.
Osmaženou směs a sýry přidáme k haluškám a dobře promícháme.
Zalejeme 12% smetanou a pečeme v troubě při 180 stupních asi 30-45 minut.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané halušky
-
Bibinka:
jahodové...?
Bibi, ty máš určo šlehaju spojenou s jahodami, co?
Ale bez zelí nebo se zelím - určo je to výbornéDíky za fotku, kterou jsi dodala
-
jahoda: já jí tam dala málo a trochu se vypekla a je znát jen maličko-nezdálo se mi to s ní až tak jahodové a dala jsem pak to zelí-tak nám to chutná, ale s tím zelím by zase někdo mohl říct, že tam nepatří.....
-
Bibinka: tento recept mám také uložen k vyzkoušení, tak jsem ráda za foto, ale nějak nevidím tu šlehajdu
Představovala jsem si to trochu jinak -
loulova.v: U nás jsou halušky hodně oblíbené a často je dělám, ale takto zapečené je dělám poprvé, ale když jsem je jedla, dala jsem si do talíře kyselé zelí-to k nim alespoň u nás prostě patří
Jinak bezva recept a dávám fotky+ 4.bod
-
Rychlé a moc výborné
-
To by vůbec nmuselo být špatné, navíc je to rychlé
-