Nutriční hodnoty (Kedlubnovo slaninová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 696 kJ / 1 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,56 g |
| Tuky | 98,21 g |
| – nasycené | 50,14 g |
| – nenasycené | 46,24 g |
| –– mononenasycené | 39,68 g |
| –– polynenasycené | 6,56 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,94 g |
| Sacharidy | 30,40 g |
| – cukry | 19,10 g |
| ––– laktóza | 4,18 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 1 1 brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 2 trojúhelníčky 2 trojúhelníčky taveného smetanového sýra | Sýr tavený | 24 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 l 1 l vody nebo zeleninového vývaru | Voda | 1000 ml |