Moučník Figaro

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 23 názorů

Suroviny

300 g hrubé mouky
220 g Hery
1 žloutek
3 lžíce vody
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
1/2 prášku do pečiva
hotová čokoládová poleva
Citronová poleva:
150 g moučkového cukru
2 lžíce horkého mléka
1 lžíce citronové šťávy
Náplň:
200 g moučkového cukru
4 žloutky
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
400-500 g jemně nastrouhaných jablek
150 g mletých ořechů
sníh ze 4 bílků
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto.

  2. Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ním lépe pracovalo.

  3. Druhou polovinu si rozválíme a dáme na dno pekáče 22,5 x 35,5 cm. Na to rozmažeme náplň. Pak si vytáhneme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi jej rozválíme do tvaru obdélníku a pomocí válečku přeneseme na náplň. Kraje ještě upravíme a pečeme v rozehřáté troubě dorůžova.

  4. Po upečení a vychladnutí moučníku jej polejeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.

Poznámka

Zdroj- Lidové recepty, paní Katka Zajíčková.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 330 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moučník Figaro

  • bystrouska: no, já to taky nevím, je to podle toho zdroje, jak uvádím, tak jsem to nechtěla měnit. Moc děkuji za foto!!:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    bystrouska: no, že po jeho konzumaci ti bude do zpěvu... Fííígarooo:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Nevím, proč se moučník jmenuje zrovna Figaro:-O, ale nic na tom nemění, že jsou to výbotrné řezy:-p a další možnost ke zpracování jablíček:yes:. Dávám bod a přidala jsem také nějak fotky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Arween: díky, to jsem ráda.:-8

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Bylo to složitější, ale stálo to za to. Napoprvé jako Pája:-D a je moc dobrý. +19:yes:

    Odpovědět

  • Besty Besty

  • Sodovka Sodovka

    Jani, když jsem odeslala svůj předchozí komentář, tak jsem taky začala přemýšlet nad polevou. Já právě nedávám polevu, ale těsně před dopečením buchty, na těsto rozetřu vyšlehaný sníh ze 4 - 6 bílků. Pochopitelně oslazený - 170 g krupicového cukru. Ale to je již jiný moučník. Víš, mně se nedaří přenášení máslových, křehkých těst. :-( Proto raději vrchní těsta strouhám. ;-) Ale tohle těsto je pěkně vychlazené, takže při válení a přenášení by nemněl být problém.:-)) Vyzkouším a uvidím.

    Odpovědět

  • Sodovka no, myslela jsem, že to tak udělám, ale jak by pak vypadala ta čokoláda?:-))

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Dělám podobný moučník. Do těsta přidávám ještě nastrouhanou citrónovou kůru. Citrónová kůra a rum dávají těstu znamenitou chuť. Horní těsto neválím. Dám ho trochu zmrazit a pak nastrouhám na větším „slzičkovým“ struhadle.:-)) Je to raz-dva a bez velké námahy. ;-) Jani, posílám + 13.:yes:

    Odpovědět

  • mardosa tak ať se zadaří a pokud ano, čekám fotku!!:-)

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Teda to musí být super!!!!!Co nejdříve vyzkouším.Dávám bodíka.Musím koupit jablka a hned udělám.:-*:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    teda ten by bodol teraz :-p:yes:

    Odpovědět

  • Děkuji za bodíky:-). Po ránu jsem ukrojila příteli ke kávě a prý je ještě pepší, než včera, tak ikdyž mi fakt dal zabrat, musím pochválit paní Zajíčkovou za dobrý recept, který byl mimochodem ohodnocen, jako recept měsíce;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-K:-pkrása

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    Hmm, tak to je krása!

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: figaro řezy rezy figaro čokoláda na vaření figaro dezert figaro buchta figaro moucniky z hery moučníky z hery recept a foto moučník z hery moučník mesice čokoláda figaro moucnik ze 4 bilku figaro.cz moučnik raz dva jablečný dezert figaro figaro buchta s tvarohem kakao figaro dezert figaro recept figaro buchta figarořezy wwwfigaro cz

Zapomněl/a jsem heslo