Moučník Figaro
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 626 kJ / 5 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,42 g |
Tuky | 275,27 g |
Vláknina | 40,70 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 664,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj- Lidové recepty, paní Katka Zajíčková.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2012 17:38
bystrouska: no, já to taky nevím, je to podle toho zdroje, jak uvádím, tak jsem to nechtěla měnit. Moc děkuji za foto!!
30. 9. 2012 17:33
bystrouska: no, že po jeho konzumaci ti bude do zpěvu... Fííígarooo
30. 9. 2012 17:31
Nevím, proč se moučník jmenuje zrovna Figaro, ale nic na tom nemění, že jsou to výbotrné řezy a další možnost ke zpracování jablíček. Dávám bod a přidala jsem také nějak fotky.
29. 10. 2011 22:14
Arween: díky, to jsem ráda.
29. 10. 2011 21:29
Bylo to složitější, ale stálo to za to. Napoprvé jako Pája a je moc dobrý. +19
2. 5. 2010 16:18
+15
13. 3. 2010 19:48
Jani, když jsem odeslala svůj předchozí komentář, tak jsem taky začala přemýšlet nad polevou. Já právě nedávám polevu, ale těsně před dopečením buchty, na těsto rozetřu vyšlehaný sníh ze 4 - 6 bílků. Pochopitelně oslazený - 170 g krupicového cukru. Ale to je již jiný moučník. Víš, mně se nedaří přenášení máslových, křehkých těst. Proto raději vrchní těsta strouhám. Ale tohle těsto je pěkně vychlazené, takže při válení a přenášení by nemněl být problém. Vyzkouším a uvidím.
13. 3. 2010 18:38
Sodovka no, myslela jsem, že to tak udělám, ale jak by pak vypadala ta čokoláda?
13. 3. 2010 16:04
Dělám podobný moučník. Do těsta přidávám ještě nastrouhanou citrónovou kůru. Citrónová kůra a rum dávají těstu znamenitou chuť. Horní těsto neválím. Dám ho trochu zmrazit a pak nastrouhám na větším „slzičkovým“ struhadle. Je to raz-dva a bez velké námahy. Jani, posílám + 13.
13. 3. 2010 14:01
mardosa tak ať se zadaří a pokud ano, čekám fotku!!
13. 3. 2010 13:38
Teda to musí být super!!!!!Co nejdříve vyzkouším.Dávám bodíka.Musím koupit jablka a hned udělám.
13. 3. 2010 10:16
teda ten by bodol teraz
13. 3. 2010 10:14
Děkuji za bodíky. Po ránu jsem ukrojila příteli ke kávě a prý je ještě pepší, než včera, tak ikdyž mi fakt dal zabrat, musím pochválit paní Zajíčkovou za dobrý recept, který byl mimochodem ohodnocen, jako recept měsíce
13. 3. 2010 09:14
krása
13. 3. 2010 07:50
Hmm, tak to je krása!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 13 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 49 minutami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 2 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 6 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 6 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 6 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 6 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 7 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: figaro řezy rezy figaro moučník z hery moucniky z hery čokoláda na vaření figaro dezert figaro buchta figaro moučníky z hery recept a foto moučník mesice čokoláda figaro figaro rezy recept moucnik ze 4 bilku figaro.cz moučnik raz dva fifaro řezy jablečný dezert figaro figaro buchta s tvarohem kakao figaro dezert figaro recept figaro buchta
Suroviny: mouka hrubá, tuk hera, žloutek, voda, cukr vanilkový, rum, prášek do pečiva, poleva čokoládová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kakao, jablko, ořechy mleté, bílek
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
23 názorů