Nutriční hodnoty (Bramborový salát a kuřecí řízek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 15 196 kJ / 3 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 52,15 g |
| Tuky | 158,46 g |
| – nasycené | 26,99 g |
| – nenasycené | 101,40 g |
| –– mononenasycené | 47,88 g |
| –– polynenasycené | 53,52 g |
| ––– omega 3 | 1,90 g |
| Vláknina | 64,30 g |
| Cholesterol | 2,46 g |
| Sodík | 4,51 g |
| Sůl | 10,47 g |
| Sacharidy | 391,15 g |
| – cukry | 59,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg brambor | Brambor zimní | 2000 g |
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 100 g |
| 350 g 350 g sladkokyselých okurek | Okurka polní zavařená | 350 g |
| lák z okurek (dle potřeby) | Nálev z okurek | |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 330 g 330 g jogurt (velký kelímek) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 330 ml |
| 100 g 100 g majolky | Majonéza | 100 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 22.5 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 8 8 řízků kuřecích | Kuře prso | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení (sádlo) | Olej řepkový |