Nutriční hodnoty (Tyrolská bramborová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 610 kJ / 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,98 g |
| Tuky | 7,82 g |
| – nasycené | 5,06 g |
| – nenasycené | 2,26 g |
| –– mononenasycené | 2,03 g |
| –– polynenasycené | 0,23 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 215 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 55,10 g |
| – cukry | 30,20 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| čerstvá majoránka | Majoránka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| krutony | Krutony |