Nutriční hodnoty (Ovocný táč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 30 202 kJ / 7 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 124,18 g |
| Tuky | 290,42 g |
| – nasycené | 65,18 g |
| – nenasycené | 208,87 g |
| –– mononenasycené | 146,70 g |
| –– polynenasycené | 62,16 g |
| ––– omega 3 | 16,71 g |
| Vláknina | 34,11 g |
| Cholesterol | 645 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 993,51 g |
| – cukry | 294,98 g |
| ––– laktóza | 12,89 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| ovoce (rybíz, angrešt) | Jahody čerstvé | |
| 3,5 hrnku 3,5 hrnku mouky hladké | Mouka pšeničná hladká | 875 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 150 g 150 g mouka polohrubé | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |