Nutriční hodnoty (Špagety s chutí Středomoří)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 219 kJ / 2 442 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,00 g |
| Tuky | 45,40 g |
| – nasycené | 21,90 g |
| – nenasycené | 17,38 g |
| –– mononenasycené | 11,96 g |
| –– polynenasycené | 5,42 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 36,90 g |
| Cholesterol | 74 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 394,00 g |
| – cukry | 68,00 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
| 200 g 200 g marinovaného lilku | Lilek čerstvý | 200 g |
| 100 g 100 g sušených rajčat naložených v olivovém oleji | Dužina červeného rajčete sušená | 100 g |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce směsi na aglio olio | ||
| peperoncino (jemně nasekaný česnek s příměsí feferonek v olivovém oleji) | Chilli paprička čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekané cibulové nati | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| 100 g 100 g vyzrálého sýru pecorino | Pecorino | 100 g |
| kapary (nebo olivy v bylinkovém oleji, nemusí být) | Kapary |