Nutriční hodnoty (Červené pesto ze sušených rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,09 g |
| Tuky | 61,21 g |
| – nasycené | 18,04 g |
| – nenasycené | 37,01 g |
| –– mononenasycené | 32,35 g |
| –– polynenasycené | 4,66 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 2,31 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 853 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 6,28 g |
| – cukry | 1,83 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-8 6-8 nakládaných sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 2 KL 2 KL kaparů | Kapary | 10 g |
| 2 2 sardelové řezy | Ančovičky v oleji | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 8-10 8-10 černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| špetka špetka drcených sušených chilli papriček | Chilli paprička sušená | |
| 50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
| 3-4 PL 3-4 PL olivového oleje | Olej olivový | 38.5 ml |
| zelená hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |