Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové vdolky

Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou porcí povidel a drobenky. Jakmile se z trouby začne linout omamná vůně, budete muset odhánět celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min +45-60 minut kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, +45-60 minut kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 874 kJ /
6 423 kcal
Bílkoviny164,86 g
Tuky267,42 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 999 mg
Sodík 3,92 g
Sůl9,57 g
Sacharidy827,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a přidáme 100 ml vlažného mléka. Důkladně rozmícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Krok 2: Do mísy od robota prosejeme mouku, přidáme cukr, kvásek, vejce, zbytek mléka a rozpuštěné máslo (nebo Heru). Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu (asi 60 minut). Krok 3: Mezitím smícháme suroviny na tvarohovou náplň a prozatím ji odložíme bokem. Krok 4: Z másla, cukru a mouky ručně vypracujeme drobenku. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Velký nízký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem. Krok 6: Z vykynutého těsta na vále vytvoříme 12 kousků, ze kterých vytvarujeme placičky. Lžičkou na ně rozdělíme tvarohovou náplň a opatrně ji zabalíme do těsta. Bochánky pokládáme v dostatečných rozestupech na připravený plech. Krok 7: Každý bochánek roztáhneme prsty do placky, kterou potřeme povidly (nebo marmeládou) a posypeme drobenkou. Okraje pomažeme rozpuštěným máslem. Krok 8: Vdolky necháme na plechu ještě chvíli kynout a vložíme je do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Krok 9: Před podáváním vdolky pocukrujeme.

TIP: Jak na domácí povidla

Zveřejněno 19. 9. 2009

Poznámka autorky ivulinka

Přeji, ať se dílko vydaří a chutná jako nám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vdolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrE7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vdolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrE7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

magdalenka: Dva , dva na tanierik........ si prosím!<3

magdalenka: děkuji za hezký komentář a mám velkou radost, že nezklamaly a že chutnalo:-K
Děkuji fotky:-K

Po dlhej dobe som sa na to dala - dvojctihodné, ako majú byť! prepichovala som asi po 10 minútach pečenia, slivkový lekvár nestiekol ani z jedného kusa. Foto ako dôkaz prikladám a ďakujem za radu. Recept je výborný. (Drobenky je veľa, polovica skončila v mrazničke, na budúce, akoby som našla.)

zdenka.s: :-D Detailni otazky, jak sofistikovane si to nazvala! :-D:-D:-DS tim kastrolem , jsem mela pravdu, jednou mi pristane na hlaveD:-D:-D;-)

Veronika. Hrozna : je pravda, že máš někdy "detailní " doazy :-D což obzvlášť já plně chápu ,ale na druhé straně dokážeš uvařit a hlavně upéct skvostné a rozhodně ne jednoduché dorty a řezy ,o štrůdlu ani nemluvě :yes::yes:
Což o mně se říct nedá. :-((

magdalenka: To ja už by som chodila po kanáloch!;-);-);-) Akými vecami tu otravujem obecenstvo topiek......;-(;-(;-( že mi ešte nepristal, nejaký kastról na hlave....... A ty takto......

zdenka.s: propíchávám, když vidím, že se na vdolkách začnou dělat bubliny a když vidím, že marmeláda s drobenkou má snahu z vdolku sjet. Po propíchnutí těsto splaskne a marmoška zůstane tam, kde má;-)

ivulinka : tak já zahodím stud ( no ,moc mi to nejde ) a zeptám se : propíchám a hned klesnou ?
Zkušené kuchařinky si určitě řeknou : že je to hloupý dotaz . . .:-) pro mě to ale bude premiéra . Děkuji

magdalenka: když nevím, taky se ptám;-)

ivulinka: Vďaka, kto sa veľa pýta, veľa sa dozvie. Až sa hanbím - pečiem veľa a takáto vec mi unikla, ostala utajená doteraz...:-D

magdalenka: ano, když vidím, že začínají růst. Před pečením nepropíchávám, měla bych strach, že mi z nich vyteče tvatohová nápln;-)

ivulinka: prosím, ešte dotaz - v ktorej fázi prepichuješ tie koláčky? Pár minút potom, ako začnú v rúre rásť?

zdenka.s: Zdeničko, mam radost, že i tak malinkou radou jsem někomu udělala takovou radost, děkuji:-K a ať se daří:-K

ivulinka : přidávám se, s dovolením, k magdalence s poděkováním za radu :-K pro mě velice cennou , protože mi vždycky a skoro ze všech vdolků marmeláda steče :no:. děkuji
Už se těším jak budu péct tak krásně jako ty Vaše :-)

magdalenka: rádo se stalo:-D:-8:-K

Tématické fráze:
vdolky s tvarohem, vdolky z tvarohového těsta, vdolky recept, tvarohový vdolek, tvarohová náplň na vdolky, vdolky, pečené tvarohové vdolky, hanácké vdolky, tvarohove vdolky s povidly, hanácké vdolky recept, tvarohová náplň do vdolků, nápln na vdolky, recept vdolky, vdolky z tvarohem, vdolky s tvarohem recept, tvarohová pěna na vdolky, vdolky s tvarohem a povidly, tvarohové těsto na vdolky, vdolky do trouby, vdolek s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, cukr krupice, vejce, sůl, máslo, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, kůra citronová, cukr krupice, rozinky, máslo, cukr moučkový, mouka hladká, povidla švestková

Přidat fotografie receptu