Nutriční hodnoty (Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 232 kJ / 1 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 87,39 g |
| – nasycené | 20,26 g |
| – nenasycené | 68,64 g |
| –– mononenasycené | 43,71 g |
| –– polynenasycené | 24,93 g |
| ––– omega 3 | 4,57 g |
| Vláknina | 6,73 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 106,23 g |
| – cukry | 84,20 g |
| ––– laktóza | 79,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 500 ml 500 ml syrovátky | Syrovátka tekutá | 500 ml |
| 1000 ml 1000 ml podmáslí | Podmáslí | 1000 g |
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 2 2 syrové brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| bylinky (kopr, libeček, pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
| koření Houbová variace Natura | Provensálské koření |