Nutriční hodnoty (Řimský salát s dresinkem z podmáslí a s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 269 kJ / 64 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 1,65 g |
| – nasycené | 0,80 g |
| – nenasycené | 1,26 g |
| –– mononenasycené | 0,42 g |
| –– polynenasycené | 0,84 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 2,25 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,54 g |
| – cukry | 3,27 g |
| ––– laktóza | 3,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-8 plátků 6-8 plátků slaniny nebo pancetty | Špek | |
| 60 ml 60 ml podmáslí kefíru nebo bílého jogurtu | Podmáslí | 60 g |
| 2 PL 2 PL nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
| 2 PL 2 PL nasekaného medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 30 g |
| 1 PL 1 PL bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| 1 1 větší římský salát nebo 3 malé římské saláty | Salát římský čerstvý |