Nutriční hodnoty (Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 373 kJ / 2 479 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,40 g |
| Tuky | 221,58 g |
| – nasycené | 74,63 g |
| – nenasycené | 145,29 g |
| –– mononenasycené | 125,04 g |
| –– polynenasycené | 20,25 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 5,76 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 68,47 g |
| – cukry | 19,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 ks 1 ks králíka ( mlaďoch bude s výhodou ) | Králík | |
| 150 g 150 g uzené slaniny ( měla jsem lopenickou ) | Špek | 150 g |
| 20 20 šalotek ( já vím,jsou drahé jak sv..:-( ) | Šalotka čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
| 250 ml 250 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rybízové marmelády ( z červeného nebo černého rybízu ) | Marmeláda z červeného rybízu | 30 g |
| 1 plátek 1 plátek čerstvédo zázvoru 6x6 cm 3mm silného ( nebo tak nějak přibližně :-)) ) | Zázvor sušený | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| lžička lžička sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| lžička lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 100 ml 100 ml olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
| lžíce lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská |