Cizrnové karbanátky

jirka66 Kuchař: jirka66

Luštěniny 11 názorů

Suroviny

250 g cizrny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
3 lžíce ovesných vloček
2 vejce
1 lžička majoránky
2 lžíce petrželky (nasekané)
sůl
černý pepř (mletý)
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočte přes noc do vody. Druhý den ji sceďte a v čerstvé vodě uvařte doměkka.

  2. Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na drobno česnek prolisujte a obojí na pánvi na oleji orestujte.

  3. Uvařenou cizrnu pomelte na masovém strojku. (Já jsem použil ponorný mixer-nádobku s noži). Přidejte vločky, vejce, cibuli s česnekem, majoránku a bylinky. Osolte, opepřete a propracujte. Hmotu nechejte asi 20 minut stát, aby vločky změkly.

  4. Z připravené hmoty tvořte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na oleji smažte dozlatova.

Poznámka

V původním receptu bylo použito pouze 1 vejce, ale to se mi zdála hmota příliš suchá.

Zdroj: Chvilka v kuchyni – paní Ivona Fraňková

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnové karbanátky

  • Jenyk Jenyk(neregistrovaný)

    dobrá záleźitost , cizrna je zdravá , tak proč ne .:-

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Musela jsem vyzkoušet.Namáčela jsem ji poté uvařila,trošku déle to trvá;-)Jinak super,děti i manžel baštili a to ji nemají rádi.Takto připravená chutnala.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Mari Mari(neregistrovaný)

    Reny2: Tak jsem je nakonec usmažila (z trouby by byly nejspíš příliš vysušené), ale bez trojobalu. Jsou výborné, musím MOC MOC pochválit. Osobně maso nemusím, takže těmto dám i příště přednost :yes:

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Pro Mari a vsem,kterym se nezda smazeni....vzdyt nemusite smazit,ale muzete naskladat na pekacek a soupnout do trouby....u nas se delaji karbose na ruzne zpusoby pecene v troube a jsou chutne....;-):-*:yes:

    Odpovědět

  • Mari Mari(neregistrovaný)

    Označit smažené jídlo za zdravé je teda barbarství:-((! Výběr surovin naopak super :yes: a souhlasím, že to vypadá výborně a sbíhají se mi pěkně sliny. Cícer miluju - už namáčím :) :-8

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

  • Lucasinka Lucasinka

    Zaslouzeny bodik. Delavam podobne a pridavam i fazole. Muzu jen doporucit. 4.bodik leti ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Robím skoro rovnako sójové fašírky ( akurát ich obaľujem len v strúhanke ), takže si viem predstaviť aj cícerové. Bodík letí :yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Určitě jsou zdravé a luštěniny zdroj plnohodnotných vitamínů:yes::yes::-):-K

    Odpovědět

  • myšlenka myšlenka(neregistrovaná)

    Krásně vypadající a zdravé jídlo. Určitě bude i moc dobré. :-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: falafel cizrnové karbanátky v troubě cizrna recepty cizrnový karbanátek cizrnové karbenátky cizrnové recepty karbenátky z cizrny cízrna recept recepty z cizrny zdrave cizrnove karbanatky cizrna recepty karbenatky karbanátek z cizrny cizrnový falafel cizrna karbenátky recepty s cizrnou cizrnové cizrna karbanatek recept cizrna recepty cizrna cizrnovy karbenatek karbenátek z cizrny