Nutriční hodnoty (Římská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 744 kJ / 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,58 g |
| Tuky | 9,76 g |
| – nasycené | 5,70 g |
| – nenasycené | 3,74 g |
| –– mononenasycené | 1,54 g |
| –– polynenasycené | 2,19 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 6,22 g |
| Cholesterol | 71 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 36,63 g |
| – cukry | 7,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 15 dkg 15 dkg hovězího masa | Hovězí kýta | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vařené rýže | Rýže bílá | 30 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| malá konzerva malá konzerva žampionů i s nálevem | Žampion čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka na ozdobení | Petržel nať čerstvá | |
| hrst hrst strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |