Nutriční hodnoty (Bramborový salát s koprem a balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 485 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
| Tuky | 30,90 g |
| – nasycené | 19,50 g |
| – nenasycené | 9,15 g |
| –– mononenasycené | 8,25 g |
| –– polynenasycené | 0,90 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 19,80 g |
| Cholesterol | 135 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 148,05 g |
| – cukry | 11,25 g |
| ––– laktóza | 2,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800-1000 g 800-1000 g brambor | Brambor zimní | 900 g |
| 1 1 jarní cibulka i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 ks 2 ks kyselých okurek | Okurka polní zavařená | |
| 150 g 150 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 150 g |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 bílé jogurty á 150 g | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| Dijónská hořčice | Hořčice dijonská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| nálev z okurek nebo bzenecký vinný ocet | Nálev z okurek |