Nutriční hodnoty (Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 621 kJ / 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,46 g |
| Tuky | 45,92 g |
| – nasycené | 20,25 g |
| – nenasycené | 25,03 g |
| –– mononenasycené | 16,47 g |
| –– polynenasycené | 8,56 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 14,94 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,67 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 60,48 g |
| – cukry | 27,12 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky hovězího zadního masa z kýty | Hovězí kýta | |
| 200 g 200 g domácího prejtu (nebo vinné klobásy) | Jelito | 200 g |
| 3 3 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 1-2 1-2 polévkové lžíce ostřejší hořčice | Hořčice plnotučná | |
| vývar z masa | Vývar masový | |
| 3-4 3-4 polévkové lžíce divokých brusinek | Brusinky zavařené | |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 1 1 větší pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 2 světlé čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 polévková lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
| 1 1 polévková lžíce divokých brusinek | Brusinky zavařené | |
| kapka kapka olivového oleje | Olej olivový |