Nutriční hodnoty (Dorty pro každou příležitost)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 367 kJ / 5 585 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,32 g |
| Tuky | 253,04 g |
| – nasycené | 147,26 g |
| – nenasycené | 91,03 g |
| –– mononenasycené | 81,25 g |
| –– polynenasycené | 9,78 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 8,30 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 771 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 735,30 g |
| – cukry | 481,50 g |
| ––– laktóza | 26,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 25 dkg 25 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 25 dkg 25 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 5 lžíce 5 lžíce horké vody | Voda | 90 ml |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 20 dkg 20 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 25 dkg 25 dkg másla | Máslo kravské | 250 g |
| Potahová hmota dle svého uvážení | Fondán |