Nutriční hodnoty (Zadělávaný patizon)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 999 kJ / 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 65,89 g |
| – nasycené | 32,51 g |
| – nenasycené | 25,92 g |
| –– mononenasycené | 22,71 g |
| –– polynenasycené | 3,21 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 766 mg |
| Sodík | 361 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 8,10 g |
| – cukry | 4,60 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 dkg 30 dkg vepřového masa | Vepřová kýta | 300 g |
| 1 1 patizon (cca 15 cm v průměru) | Patizon čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| asi 5 dkg 5 dkg másla či Ramy | Máslo kravské | 50 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| Podravka nebo Harmonie chuti | Kořenící směs sypká | |
| masox | Bujón hovězí | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |