Nutriční hodnoty (Jablečné vdolky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 13 710 kJ / 3 277 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,75 g |
| Tuky | 110,76 g |
| – nasycené | 37,84 g |
| – nenasycené | 65,53 g |
| –– mononenasycené | 46,13 g |
| –– polynenasycené | 19,40 g |
| ––– omega 3 | 4,52 g |
| Vláknina | 37,30 g |
| Cholesterol | 408 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,56 g |
| Sacharidy | 464,65 g |
| – cukry | 118,25 g |
| ––– laktóza | 17,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 35 g 35 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 35 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 350 ml 350 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 5 g 5 g krystalového cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| mouka na podsypání | Mouka pšeničná hladká | |
| 5 5 velkých jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý |