Nutriční hodnoty (Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 825 kJ / 2 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,71 g |
| Tuky | 11,95 g |
| – nasycené | 6,08 g |
| – nenasycené | 4,48 g |
| –– mononenasycené | 3,19 g |
| –– polynenasycené | 1,29 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 28,15 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 76 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 447,11 g |
| – cukry | 46,48 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 500 g čerstvých oker (plody ibišku jedlého, nejlépe tobolky dlouhé max. 7 cm) | ||
| 7 7 středních zralých pevných rajčat | Rajče červené čerstvé | 420 g |
| 1 1 světle zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| hrst hrst hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička směsi 7 koření (lze nahradit mletou směsi hřebíčků, pepře, bílého pepře, nového koření, skořice, římského kmínu a špetkou kari) | Římský kmín mletý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | 5 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 hrnky 2 hrnky rýže | Rýže bílá | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku těstovinové rýže (mohou být i vlasové nudle) | Těstoviny pšeničné | |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| piniové oříšky | Piniové ořechy |