Nutriční hodnoty (Polévka s houbovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 827 kJ / 676 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,65 g |
| Tuky | 25,06 g |
| – nasycené | 9,80 g |
| – nenasycené | 12,34 g |
| –– mononenasycené | 9,29 g |
| –– polynenasycené | 3,05 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 11,23 g |
| Cholesterol | 273 mg |
| Sodík | 772 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 87,90 g |
| – cukry | 11,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| směs nakrájených hub | Hřib čerstvý | |
| 2 2 tvrdé rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| uvařené a obrané maso ze 2 kuřecích stehen | Kuře stehno s kůží | |
| 4 plátky 4 plátky gazdovské slaniny | Špek | |
| 1 lžíce 1 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trocha trocha papriky pikant | Paprika bílá čerstvá | |
| kuřecí vývar | Vývar kuřecí | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| kousek kousek špeku | Špek | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| libeček (na ozdobu) | Libeček čerstvý |