Domácí paštika (od Janičky)

clupmi Kuchař:

Doba přípravy: včetně zavaření cca 4 hodiny podle velikosti "zavařovaček" Studená kuchyně 23 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

1,5 kg prorostlého vepřového masa
Nyní v akci
0,5 kg vepřových jater
Nyní v akci
sůl
Nyní v akci
pepř
nové koření
muškátový oříšek
6 vajec
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme a semeleme.

  2. Játra semeleme syrová. Dohromady smícháme maso, játra, syrová vejce, sůl, pepř, na špičku nože mleté nové koření a nastrouhanou půlku muškátového oříšku. K tomu všemu přidáme cca 1 litr vývaru z masa. V mixéru vše řádně prošleháme.

  3. Plníme do skleniček asi do 2/3 výšky. Vaříme 2 hodiny.

Poznámka

Nejlépe realizovat jako součást "zabíjačky". Ale není to podmínkou.

http://clupmi.blog.cz/0902/domaci-pastika

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí paštika (od Janičky)

  • Inka Inka(neregistrovaná)

    zapomněla jsem - trochu podlit vodou!

    Odpovědět

  • Inka Inka(neregistrovaná)

    Já ji dělám trochu jinak a vždy se podařila. Do pekáčku dám 1 kg jater, 30 dkg syrového vepř. masa na plátky a pokryji plátky syrového sádla.Maso mírně osolím a opepřím, přidám 2bobkové listy a asi 3 str. strouhaného česneku a párkrát strouhnu mušk.oříšek. Upeču. Je to hotové, když je maso do měkka upečené. Všechno pomelu a i s výpekem rozmíchám. Paštika je výborná-plním do 1/3 skleniček.

    Odpovědět

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    Tu růžovou barvu docílíš pouze když tam přidáš trochu sanitru ( rychlosůl ) ta tam hold patří :yes:

    Odpovědět

  • qwert qwert(neregistrovaný)

    Vše dle receptu a jemná, masovo-játrová chuť. Maso: bůček i s kůží 2x pomletý za syrova. Maso jsem vařil až při zavařování ve sklenicích. Druhé mletí byla hrůza-zacpávalo to mlýnek. Příště budu mlít až vařené maso.

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Daida: děkuju za radu. Já s tím mixováním moc zkušenosti nemám, ale mlýnek mám momentálně pokažený.Příští týden udělám. Díky.:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    scarlet: Já taky mlýnek nemám a maso raději nasekám v mixéru, je určitě jemnější a už se pak nemusí ještě přemixovávat.;-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    scarlet: Myslím si, že koupit dnes použitý, nebo i nový či zánovní mlýnek za pár korun na Bazošu, nebo Aukru by neměl být problém.
    S horkovzdušnou troubou bohužel zkušenosti nemám.

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Dobrý den,
    mlýnek na maso momentálně nemám, myslíte, že by stačilo usekat v mixéru, jak jsou takové ty nože?
    A ještě, nemá nikdo z vás zkušenosti se zavařováním v horkovzdušné troubě? Na jakou teplotu a jak dlouho?Děkuji.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Lucie: Stačí jen asi do 1/3 sklenice.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dobrý den,mohu se zeptat zda jsou ty skleničky při vaření ponořené do půlky nebo jen dole je trochu vody?Děkuji:-)

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    Tuhle paštiku dělám uplně stejnou už několik let a je opravdu vynikající. Každému kdo rád tyhle dobroty jen a jen doporučuji!!!! :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • marketa marketa(neregistrovaná)

    jak ty pastiky prosím t zavařuješ, jsou sklenice celé ponořené nebo ne.
    Mám pocit, že mi z toho podle chuti vyšlo "pečené maso " alespon chutove. Použila jsem buček možná byl masitější než je na paštiku dobré.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    marketa: Těžko říct Markétko, je fakt, že má vypadat přesně tak, jako na obrázku. Je to moje skutečné reálné foto.

    Odpovědět

  • marketa marketa(neregistrovaná)

    včera jsem ji dělala a někde jsem udělala:-(( chybičku.
    Když jsem smíchala maso + jatra+ vajíčka + koření tak nádherně voněla uolně mi přopomněla dětství a zabíjačky.Ale po uvaření zešedla a vrh dokonce zhnědnul jako by se zažal "připalovat " a není tan žádné sádlo. voda byla trochu mastná tak nevím, poradí mi někdo?

    Odpovědět

  • vlk09 vlk09

    Ano, ano, tohle je ta správná paštika. Viděl jsem ji dělat našeho řezníka po zabíjačce a vždy chutnala úžasně. :yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo