Domácí paštika (od Janičky)

clupmi Kuchař:

Doba přípravy: včetně zavaření cca 4 hodiny PT4H00M podle velikosti "zavařovaček" Studená kuchyně 25 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

1,5 kg prorostlého vepřového masa
0,5 kg vepřových jater
sůl
pepř
nové koření
muškátový oříšek
6 vajec
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme a semeleme.

  2. Játra semeleme syrová. Dohromady smícháme maso, játra, syrová vejce, sůl, pepř, na špičku nože mleté nové koření a nastrouhanou půlku muškátového oříšku. K tomu všemu přidáme cca 1 litr vývaru z masa. V mixéru vše řádně prošleháme.

  3. Plníme do skleniček asi do 2/3 výšky. Vaříme 2 hodiny.

Poznámka

Nejlépe realizovat jako součást "zabíjačky". Ale není to podmínkou.

http://clupmi.blog.cz/0902/domaci-pastika

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí paštika (od Janičky)

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    amdae: Do 2/3 - hmota se vařením nafoukne a při chladnutí opět klesne.

    Odpovědět

  • amdae amdae

    Inka: Mohu se zeptat, proč do 1/3 skleniček? Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • Inka Inka(neregistrovaná)

    zapomněla jsem - trochu podlit vodou!

    Odpovědět

  • Inka Inka(neregistrovaná)

    Já ji dělám trochu jinak a vždy se podařila. Do pekáčku dám 1 kg jater, 30 dkg syrového vepř. masa na plátky a pokryji plátky syrového sádla.Maso mírně osolím a opepřím, přidám 2bobkové listy a asi 3 str. strouhaného česneku a párkrát strouhnu mušk.oříšek. Upeču. Je to hotové, když je maso do měkka upečené. Všechno pomelu a i s výpekem rozmíchám. Paštika je výborná-plním do 1/3 skleniček.

    Odpovědět

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    Tu růžovou barvu docílíš pouze když tam přidáš trochu sanitru ( rychlosůl ) ta tam hold patří :yes:

    Odpovědět

  • qwert qwert(neregistrovaný)

    Vše dle receptu a jemná, masovo-játrová chuť. Maso: bůček i s kůží 2x pomletý za syrova. Maso jsem vařil až při zavařování ve sklenicích. Druhé mletí byla hrůza-zacpávalo to mlýnek. Příště budu mlít až vařené maso.

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Daida: děkuju za radu. Já s tím mixováním moc zkušenosti nemám, ale mlýnek mám momentálně pokažený.Příští týden udělám. Díky.:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    scarlet: Já taky mlýnek nemám a maso raději nasekám v mixéru, je určitě jemnější a už se pak nemusí ještě přemixovávat.;-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    scarlet: Myslím si, že koupit dnes použitý, nebo i nový či zánovní mlýnek za pár korun na Bazošu, nebo Aukru by neměl být problém.
    S horkovzdušnou troubou bohužel zkušenosti nemám.

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Dobrý den,
    mlýnek na maso momentálně nemám, myslíte, že by stačilo usekat v mixéru, jak jsou takové ty nože?
    A ještě, nemá nikdo z vás zkušenosti se zavařováním v horkovzdušné troubě? Na jakou teplotu a jak dlouho?Děkuji.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Lucie: Stačí jen asi do 1/3 sklenice.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dobrý den,mohu se zeptat zda jsou ty skleničky při vaření ponořené do půlky nebo jen dole je trochu vody?Děkuji:-)

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    Tuhle paštiku dělám uplně stejnou už několik let a je opravdu vynikající. Každému kdo rád tyhle dobroty jen a jen doporučuji!!!! :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • marketa marketa(neregistrovaná)

    jak ty pastiky prosím t zavařuješ, jsou sklenice celé ponořené nebo ne.
    Mám pocit, že mi z toho podle chuti vyšlo "pečené maso " alespon chutove. Použila jsem buček možná byl masitější než je na paštiku dobré.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    marketa: Těžko říct Markétko, je fakt, že má vypadat přesně tak, jako na obrázku. Je to moje skutečné reálné foto.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo