Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika (od Janičky)

Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen vy. Pokud ji dáte do nějaké pěkné skleničky, můžete ji darovat jako skvělý jedlý dárek. Stejně tak je ale výborná při výletech nebo na chalupu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min

240 min (240 min příprava, včetně zavaření)

22. 12. 2009 15:14

Suroviny

Porce: podle velikosti "zavařovaček"

Nutriční hodnoty

Energie12 187 kJ / 2 913 kcal
Bílkoviny464,08 g
Tuky106,86 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,69 g
Sodík 1,86 g
Sůl4,26 g
Sacharidy23,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nejlépe realizovat jako součást "zabíjačky". Ale není to podmínkou.

http://clupmi.blog.cz/0902/domaci-pastika

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

clupmi

29. 11. 2016 08:41

amdae: Do 2/3 - hmota se vařením nafoukne a při chladnutí opět klesne.

amdae

28. 11. 2016 20:04

Inka: Mohu se zeptat, proč do 1/3 skleniček? Děkuji ;-)

Inka

8. 4. 2016 09:43

zapomněla jsem - trochu podlit vodou!

Inka

8. 4. 2016 09:42

Já ji dělám trochu jinak a vždy se podařila. Do pekáčku dám 1 kg jater, 30 dkg syrového vepř. masa na plátky a pokryji plátky syrového sádla.Maso mírně osolím a opepřím, přidám 2bobkové listy a asi 3 str. strouhaného česneku a párkrát strouhnu mušk.oříšek. Upeču. Je to hotové, když je maso do měkka upečené. Všechno pomelu a i s výpekem rozmíchám. Paštika je výborná-plním do 1/3 skleniček.

Václav

10. 1. 2016 15:47

Tu růžovou barvu docílíš pouze když tam přidáš trochu sanitru ( rychlosůl ) ta tam hold patří :yes:

qwert

1. 12. 2014 19:00

Vše dle receptu a jemná, masovo-játrová chuť. Maso: bůček i s kůží 2x pomletý za syrova. Maso jsem vařil až při zavařování ve sklenicích. Druhé mletí byla hrůza-zacpávalo to mlýnek. Příště budu mlít až vařené maso.

scarlet

13. 9. 2014 16:07

Daida: děkuju za radu. Já s tím mixováním moc zkušenosti nemám, ale mlýnek mám momentálně pokažený.Příští týden udělám. Díky.:-K

Dajda

13. 9. 2014 05:33

scarlet: Já taky mlýnek nemám a maso raději nasekám v mixéru, je určitě jemnější a už se pak nemusí ještě přemixovávat.;-)

clupmi

12. 9. 2014 22:26

scarlet: Myslím si, že koupit dnes použitý, nebo i nový či zánovní mlýnek za pár korun na Bazošu, nebo Aukru by neměl být problém.
S horkovzdušnou troubou bohužel zkušenosti nemám.

scarlet

11. 9. 2014 13:54

Dobrý den,
mlýnek na maso momentálně nemám, myslíte, že by stačilo usekat v mixéru, jak jsou takové ty nože?
A ještě, nemá nikdo z vás zkušenosti se zavařováním v horkovzdušné troubě? Na jakou teplotu a jak dlouho?Děkuji.

clupmi

6. 3. 2014 21:21

Lucie: Stačí jen asi do 1/3 sklenice.

Lucie

5. 3. 2014 17:57

Dobrý den,mohu se zeptat zda jsou ty skleničky při vaření ponořené do půlky nebo jen dole je trochu vody?Děkuji:-)

David

21. 12. 2013 08:51

Tuhle paštiku dělám uplně stejnou už několik let a je opravdu vynikající. Každému kdo rád tyhle dobroty jen a jen doporučuji!!!! :-)):-)):-))

marketa

20. 12. 2012 06:20

jak ty pastiky prosím t zavařuješ, jsou sklenice celé ponořené nebo ne.
Mám pocit, že mi z toho podle chuti vyšlo "pečené maso " alespon chutove. Použila jsem buček možná byl masitější než je na paštiku dobré.

clupmi

13. 12. 2012 17:59

marketa: Těžko říct Markétko, je fakt, že má vypadat přesně tak, jako na obrázku. Je to moje skutečné reálné foto.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí paštika domaci pastika z veproveho masa recept na domací paštiku zabijačková paštika domácí zabijačková paštika paštika z vepřového pečeného masa domácí vepřová zabijačková paštika zabíjačková paštika domácí zabijackova domaci pastika recept na pastiku recept domácí paštika zabíjačková paštika recept domácí paštika z pečeného masa domácí zabijačková paštika recepty domácí paštika recept paštika z vepřového masa paštiky domácí recept domácí paštiky výborná domácí paštika vepřová domácí paštika

Suroviny: maso vepřové, játra vepřová, sůl, pepř, koření nové koření, ořech muškátový, vejce

TopRecepty.cz

Domácí paštika (od Janičky)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOPr