Nutriční hodnoty (Špecle-jemné přílohové noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 309 kJ / 1 986 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,80 g |
| Tuky | 58,29 g |
| – nasycené | 33,69 g |
| – nenasycené | 19,41 g |
| –– mononenasycené | 15,62 g |
| –– polynenasycené | 3,79 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 414 mg |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 4,61 g |
| Sacharidy | 304,25 g |
| – cukry | 16,03 g |
| ––– laktóza | 4,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 ml 400 ml polohrubé mouky (promíchané s) | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 1/4 sáčku 1/4 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 3 g |
| 155 ml 155 ml 30% smetany ke šlehání nebo neslazeného kondenzovaného mléka | Smetana kravská sladká 30% | 155 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 pl 3 pl nasekaných čerstvých bylinek petržel pažitka rozmarýn | Petržel nať čerstvá | 45 g |
| 1/2 kl 1/2 kl soli | Sůl mořská | 4 g |