Nutriční hodnoty (Mrkvový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 337 kJ / 4 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,95 g |
| Tuky | 112,70 g |
| – nasycené | 14,87 g |
| – nenasycené | 87,93 g |
| –– mononenasycené | 60,78 g |
| –– polynenasycené | 27,15 g |
| ––– omega 3 | 7,16 g |
| Vláknina | 22,65 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 429 mg |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 746,95 g |
| – cukry | 387,85 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku oleje | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 hrnek 1 hrnek cukr krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |