Nutriční hodnoty (Bavorské vdolečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
Tuky | 64,46 g |
– nasycené | 17,17 g |
– nenasycené | 39,39 g |
–– mononenasycené | 26,78 g |
–– polynenasycené | 12,61 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 692 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 452,19 g |
– cukry | 95,30 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
200 ml 200 ml mléka (nebo podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
25 g 25 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
1 lžička 1 lžička citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 špetka 1 špetka soli (4 g) | Sůl mořská | 1 g |
1 l 1 l oleje (na smažení) | Olej řepkový | 1000 ml |
tvaroh na strouhání | Tvaroh tvrdý | |
povidla | Povidla | |
rum (do povidel, pro děti vynechat) | Rum | |
šlehačka | Šlehačka 35% |