Nutriční hodnoty (Zajíc na smetaně se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 13 460 kJ / 3 217 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 211,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,63 g |
| Tuky | 236,65 g |
| – nasycené | 117,20 g |
| – nenasycené | 113,29 g |
| –– mononenasycené | 91,27 g |
| –– polynenasycené | 22,02 g |
| ––– omega 3 | 3,70 g |
| Vláknina | 22,95 g |
| Cholesterol | 615 mg |
| Sodík | 4,20 g |
| Sůl | 10,30 g |
| Sacharidy | 42,32 g |
| – cukry | 21,21 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750-900 g 750-900 g zaječích stehen (2-3 stehna) | Zajíc stehno | 825 g |
| 200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 15 kuliček 15 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 1 velký bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky sušeného tymiánu (dle chuti) | Tymián sušený | 12.5 g |
| 750 ml 750 ml masového vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 750 ml |
| 1-1,5 lžíce 1-1,5 lžíce octa | Ocet lihový | 18.75 ml |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička cukru krystal | Cukr bílý | 6 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| hořčice | Hořčice plnotučná | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |