Nutriční hodnoty (Koláč z bramborového těsta s broskvema a mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 15
| Energie | 14 420 kJ / 3 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,25 g |
| Tuky | 139,66 g |
| – nasycené | 50,97 g |
| – nenasycené | 74,09 g |
| –– mononenasycené | 34,75 g |
| –– polynenasycené | 39,34 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 35,50 g |
| Cholesterol | 469 mg |
| Sodík | 167 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 460,74 g |
| – cukry | 214,54 g |
| ––– laktóza | 5,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g uvařených brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 150 g 150 g máku | Mák modrý | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 50 g 50 g krystalového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| kompotované broskve | Broskev zavařená |