Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 4 názory

Suroviny

500 g hovězího předního
kořenová zelenina
cibule
česnek
sůl
pepř
Omáčka:
4 velké cibule
50 g špeku + trochu sádla
2-3 lžíce hladké mouky
hovězí vývar
100 ml smetany
lžička hořčice
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
mletý kmín
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso dáme vařit do vroucí vody (jen, aby bylo potopené) se zeleninou a kořením. Vaříme do úplného změknutí masa. Měkké maso natrháme dvěma vidličkami na vlákna, uchováváme ve vývaru.

  2. Na omáčku nakrájíme cibuli a slaninu na drobno. Na sádle opečeme slaninu a přidáme cibuli a kmín. Restujeme do zlaté barvy cibule. Trvá to asi 20 minut, mícháme, aby se nespálila.

  3. Do hotové cibule zarestujeme mouku a zalijeme vývarem - cca půl litru. Omáčku vaříme s občasným mícháním asi 15-20 minut.

  4. Před koncem vaření smícháme smetanu s hořčicí a přidáme k omáčce. Společně ještě provaříme. Omáčku není třeba moc dochucovat, stačí pepř. Díky silnému vývaru má výraznou chuť.

  5. Podáváme už maso zamíchané do omáčky nebo jako já, každému vlastní porci. Jako příloha můžou být brambory, těstoviny, noky nebo knedlíky.

Poznámka

Trhané maso proto, protože můžete použít i méně kvalitní maso, které nedrží tvar a nejde nakrájet na úhledné plátky. A pokud ho dáte přímo do omáčky, stačí ho i méně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 175 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: trhané hovězí hořčičná omáčka recept trhané hovězí maso cibulovo hořčicna omáčka recept horcicna omacka recept na trhané maso hovězímaso horcicna omacka hovezi maso trhané maso těstoviny omacka s horcici hovězí maso v hořtičné omáčce trhany hovezi recept trhané maso hovězí trhane hovězí v cibulovohořčičné omáčce

Zapomněl/a jsem heslo