Nutriční hodnoty (Jablkovo-mrkvová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 616 kJ / 4 688 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,10 g |
| Tuky | 285,32 g |
| – nasycené | 25,92 g |
| – nenasycené | 234,23 g |
| –– mononenasycené | 140,05 g |
| –– polynenasycené | 94,18 g |
| ––– omega 3 | 22,86 g |
| Vláknina | 23,35 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 425 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 407,03 g |
| – cukry | 180,03 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 2 2 menší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 50 ml 50 ml Amaretta | Amaretto | 50 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 3 lžičky 3 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 15 g |
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 80 g 80 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 80 g |
| 100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| kokos na vysypání formy | Kokos strouhaný |