Gulášovka rychlejší

Polévky Doba přípravy: 45 minut 14 názorů

Polévky Doba přípravy: 45 minut 14 názorů

Suroviny 2 litry

Asi 300 g hovězího masa (měla jsem přední)
2 velké brambory
1 velká cibule
1 paprikový lusk(měla jsem bílý)
4 stroužky česneku
1 kostka masoxu
1 malý rajčatový protlak
mletá paprika
pepř
libeček
drcený kmín
majoránka
hladká mouka
kus sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso si uvaříme vcelku den předem, ne úplně doměkka.

  2. Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli na menší kousky, studené maso si nakrájíme na čtverečky a když je cibulka opečená, přidáme a necháme chvíli osmažit.

  3. Pak nasypeme pepř, mletou papriku, zalijeme vývarem co jsme vařili maso, přidáme masox, rajčatový protlak, kmín a česnek, paprikový lusk, který pokrájíme na malé proužky a necháme vařit.

  4. Později dáme pokrájené brambory na čtverečky jako maso, vhodíme libeček a majoránku, vaříme až brambory změknou a nakonec polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Tak mě to napadlo a gulášovka byla výborná, ten paprikový lusk a protlak jí udělaly ještě lepší chuť než jak jí dělávám běžně.

Komentáře k receptu Gulášovka rychlejší

  • Bibinka Bibinka (autorka receptu)

    Nadja:Naděnko, to je teda náhoda, mám uvařené maso a zítra jí budu dělat, ještě chci přidat nějakou luštěninu.;-) Ano, je to myšleno tím uvařeným masem dopředu, je pk hotová co by dup:-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Bibinko, v čem je rychlejší? :-O Nenapadá mne nic jiného, než to, že maso vaříš den předem, ale ten čas je tam stále.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka (autorka receptu)

    Myšulko, díky, že jsi vyzkoušela a určitě se dobře najíš a když si dáš rohlík nemusíš ani druhé jídlo-zasytí;-) a fotka moc pěkná:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-K Bib teď jsem dovařila, je moc dobrá, jen jsem nevařila den předem, nestíhám:-( a dala jsem uzenou papriku:yes:
    Přadala jsem foto;-)
    :-K Díky a teď jdu baštit:yes::-))

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p Bibi ,uloženo a co nejdřív vyzkouším:yes:+1:-K:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    nejsme polévková rodina, ale občas vezmeme nějakou na milost ;-)...a tato k nim bude určitě patřit:-p:yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Rajčatový protlak a veškeré koření doporučuji nejdřív osmáhnout a až pak zalít vývarem. Koření orestováním uvolní aroma a i protlak je lepší nejdřív orestovat. ;-) Bibinko, souhlas, že paprikový lusk dává polévce znamenitou chuť.:yes: Gulášovku doporučuji zahustit nastrouhanou bramborou a polívčička je :-p. Do gulášové polévky dávám i 1 mrkev a petržel nakrájený na tenka půlkolečka. Posílám +9.:-p :yes:

    Odpovědět

  • Vikina Vikina

    Zrovna se chystám na gulášovku - vyzkouším tuto.Přidávám bod;-):yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    :-p šmakézní..a ten vyvedený rohlíček k tomu:-)):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • zizala zizala (moderátorka)

    Jo, takhle dělám gulášovku, když mi zbyde vařené maso (rajská, koprovka) od nedělního oběda :-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    polévka se mi moc líbí;-)akorát já bych vynechala masox,když je tam masíčko.;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • niky.uk niky.uk

    :-p:-p:-p:-pTeda to vypada uzasne uz zase slintam:-8:-Kulozeno na brzke vyzkouseni a bodik leti:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: gulášovka gulášovka recept domácí gulášovka recept na gulašovku gulašovka z konzervy gulášovka z vepřové konzervy gulášovka z vepřového masa gulasovka z veproveho dobrá gulášovka výborná gulášovka recept gulášovka gulážovka jak zahustit gulášovku gulašovka bez masa guášovka recept na domaci gulasovku vepřova gulašovka gulášovka z vařeného masa guladovka gulasovka z hovezi konzervy