

Gulášovka rychlejší
Suroviny 2 litry
- Asi 300 g hovězího masa (měla jsem přední)
- 2 velké brambory
- 1 velká cibule
- 1 paprikový lusk(měla jsem bílý)
- 4 stroužky česneku
- 1 kostka masoxu
- 1 malý rajčatový protlak
- mletá paprika
- pepř
- libeček
- drcený kmín
- majoránka
- hladká mouka
- kus sádla
Postup přípravy receptu
Maso si uvaříme vcelku den předem, ne úplně doměkka.
Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli na menší kousky, studené maso si nakrájíme na čtverečky a když je cibulka opečená, přidáme a necháme chvíli osmažit.
Pak nasypeme pepř, mletou papriku, zalijeme vývarem co jsme vařili maso, přidáme masox, rajčatový protlak, kmín a česnek, paprikový lusk, který pokrájíme na malé proužky a necháme vařit.
Později dáme pokrájené brambory na čtverečky jako maso, vhodíme libeček a majoránku, vaříme až brambory změknou a nakonec polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Tak mě to napadlo a gulášovka byla výborná, ten paprikový lusk a protlak jí udělaly ještě lepší chuť než jak jí dělávám běžně.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Gulášovka rychlejší
-
Nadja:Naděnko, to je teda náhoda, mám uvařené maso a zítra jí budu dělat, ještě chci přidat nějakou luštěninu.
Ano, je to myšleno tím uvařeným masem dopředu, je pk hotová co by dup
-
Bibinko, v čem je rychlejší?
Nenapadá mne nic jiného, než to, že maso vaříš den předem, ale ten čas je tam stále.
-
Myšulko, díky, že jsi vyzkoušela a určitě se dobře najíš a když si dáš rohlík nemusíš ani druhé jídlo-zasytí
a fotka moc pěkná
-
Bib teď jsem dovařila, je moc dobrá, jen jsem nevařila den předem, nestíhám
a dala jsem uzenou papriku
Přadala jsem foto
Díky a teď jdu baštit
-
Bibi ,uloženo a co nejdřív vyzkouším
+1
-
nejsme polévková rodina, ale občas vezmeme nějakou na milost
...a tato k nim bude určitě patřit
-
Rajčatový protlak a veškeré koření doporučuji nejdřív osmáhnout a až pak zalít vývarem. Koření orestováním uvolní aroma a i protlak je lepší nejdřív orestovat.
Bibinko, souhlas, že paprikový lusk dává polévce znamenitou chuť.
Gulášovku doporučuji zahustit nastrouhanou bramborou a polívčička je
. Do gulášové polévky dávám i 1 mrkev a petržel nakrájený na tenka půlkolečka. Posílám +9.
-
Zrovna se chystám na gulášovku - vyzkouším tuto.Přidávám bod
-
šmakézní..a ten vyvedený rohlíček k tomu
-
-
-
Jo, takhle dělám gulášovku, když mi zbyde vařené maso (rajská, koprovka) od nedělního oběda
-
polévka se mi moc líbí
akorát já bych vynechala masox,když je tam masíčko.
+1
-
Teda to vypada uzasne uz zase slintam
ulozeno na brzke vyzkouseni a bodik leti