Nutriční hodnoty (Perník II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 751 kJ / 4 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
| Tuky | 149,86 g |
| – nasycené | 15,78 g |
| – nenasycené | 122,90 g |
| –– mononenasycené | 85,54 g |
| –– polynenasycené | 37,36 g |
| ––– omega 3 | 10,58 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 481 mg |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 638,11 g |
| – cukry | 279,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 ks 1 ks prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 ks 1 ks prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 ks 2 ks vejce | Vejce slepičí | 126 g |