Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky a václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 055 kJ / 1 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,05 g |
| Tuky | 19,42 g |
| – nasycené | 8,64 g |
| – nenasycené | 10,64 g |
| –– mononenasycené | 7,00 g |
| –– polynenasycené | 3,64 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 67,45 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 49 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 155,25 g |
| – cukry | 5,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
| 500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |