Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 402 kJ / 574 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,37 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,70 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,67 g | 
| Tuky | 9,29 g | 
| – nasycené | 2,31 g | 
| – nenasycené | 4,24 g | 
| –– mononenasycené | 3,04 g | 
| –– polynenasycené | 1,20 g | 
| ––– omega 3 | 0,06 g | 
| Vláknina | 24,66 g | 
| Cholesterol | 261 mg | 
| Sodík | 251 mg | 
| Sůl | 0,78 g | 
| Sacharidy | 83,13 g | 
| – cukry | 29,71 g | 
| ––– laktóza | 1,47 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 3 3 kedlubny (dle velikosti) | Kedluben čerstvý | 540 g | 
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín mletý | Kmín mletý | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g | 
| sůl | Sůl mořská |