Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bujón do zásoby

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (180 min příprava)

1. 3. 2010 20:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie48 629 kJ / 11 623 kcal
Bílkoviny1 653,93 g
Tuky540,73 g
Vláknina9,39 g
Cholesterol 2,70 g
Sodík 4,67 g
Sůl12,40 g
Sacharidy30,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nejlépe z hovězích, přidají polévce na síle a chuti. Budeš mít dobrou a rychle vařenou polévku. S vejcem, smaženou strouhanou zeleninou a krupicí je milionová, že je to tak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

svatekr

10. 11. 2020 15:26

Já si dělám bujon často. Raději mám slepičí než hovězí. Výborný je i místo čaje či kafe - zažene jak hlad, tak žízeň. Jen tu první vodu po vzkypění celou vyleju. Nechám první vodu dojít k varu a po 3 minutkách jde do výlevky i s největší dávkou vysrážených bílkovin. Pak začnu znovu - maso či kosti pořádně umýt, stejně tak hrnec, novou vodu a teprve z ní je pak vývar. Když pospíchám, pomůžu si nějakým kvalitnějším hotovým vývarem od Kostery: https://www.chut.cz/exkluziv-vyvary/

casino

23. 2. 2015 16:18

jarda Kadic:
Těmi bílky čiřím vývar když dělám postudenu kapra namodro...; je to rcp na 2dny, takže to pomalé filtrování se tam v čase jaksi ztratí:-/

isindy

23. 2. 2015 15:37

jarda Kadic: čištění bílky znám, mě překvapily ty skořápky :-) člověk se stále učí...

jarda Kadic

23. 2. 2015 15:31

KatkaKatka: Někde jsem četl,že se dá bujon vyčistit bílky,ale nikdy jsem to nezkoušel;-) teď jsem si rozkliknul příspěvek od cassina....a tam to je:-D

jarda Kadic

23. 2. 2015 15:28

isindy: ten bujón nemá chybu:yes: Odjíždím nachytat pár bizonů;-)

isindy

23. 2. 2015 14:01

bujonila jsem teď taky, ale jen bez zeleniny, měla jsem velké nasekané bizoní kosti i s kousky neořezaného masa - to byl jediný základ, táhla jsem asi 6 hodin ve třech hrncích, poté zcedila přes plátno a redukovala a redukovala, ke konci přisolila...zbyl cca 1 litr tmavě hnědého, krásně čirého a po vychladnutí pevného bujonu se silnou masovou chutí, konzistence Haribo želé medvídků, ztuhlo v menších mističkách, poté ve folii uloženo do mrazáku :-) Přidávám fotku ;-)

casino

23. 2. 2015 12:16

KatkaKatka:
Zakalený vývar?
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polr0002.html
...a kdesi jsem četl, že má vliv i to, zda bylo použito maso mražené či nemražené:-/

KatkaKatka

23. 2. 2015 11:27

Vyšlo mi 60 ledových kuliček z celé dávky, ale mám sáčky po 20 větších kuličkách. Akorát mi zůstal zakalený i když jsem stahovala pěnu a pak ke konci dala pár růžiček květáku na vyčištění. Ale na chuti to nic nemění a to je hlavní. Je to super. Dnes se pustím do slepičího nebo kuřecího, podle toho co bude na pultě v obchodech.
:yes::yes::yes::-))

jarkate

18. 2. 2015 21:15

také jsem dneska dovařila slepičí bujon chuťově výborný děkuji za recept Jarka:-K:-K

jarkate

18. 2. 2015 21:15

také jsem dneska dovařila slepičí bujon chuťově výborný děkuji za recept Jarka:-K:-K

KatkaKatka

18. 2. 2015 16:31

Bujon jsem uvařila podle receptu, krásně voní i chutná. Jen mi přijde strašně málo výsledné množství :-S Pokud budu dávkovat jako u kupovaných kostek, pak nám moc dlouho nevydrží ;-(

jan.alois

2. 2. 2014 20:28

nicky292: To záleží na tom jak jsou velká tvořítka ve kterých to budete zmrazovat . A také na tom jak silné polévky máte rádi. Já to používám spíše pro tzv dotažení omáček a když mám málo masa nebo kostí a nebo jen drůbky tak používám místo masoxu nebo kupovaného bujonu v kostkách.

nicky292

2. 2. 2014 13:06

Dobrý den, mohla bych se zeptat na kolik litrů polévky vytvořený bujón asi přibližně vyjde? Většinou vařím polévky v hrnci na 2,5 litru, tak mě jen odhadem zajímá, na kolik hrnců polévek to vystačí?:-)

Marek

28. 10. 2013 12:40

Dobrý recept, navíc se jako vedlejší efekt nakrmí pes i otec, což mě pobavilo nejvíc :)

medmic

20. 8. 2013 14:54

Skvělé, dělám to trochu jinak, ale princip je zhruba stejný. Jen navíc to mixuji.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovezi bujon recept hovězí bujon polevka z bujonu kuřecí bujón domácí kuřecí bujon vyvar z bujonu jak se dělá bujón příprava bujonu jak vycistit kalny vyvar kureci bujon recept zeleninový bujon recept bujon z kostí kuřecí vývar z bujonu jak vyčistit zakalený vývar polévka z hovězího bujonu kalný vývar kuřecí polévka z bujonu vývar z bujonu recept recept na hovězí bujón hovězí polévka z bujonu

Suroviny: kost hovězí, slepice, kosti kuřecí, kost, sůl, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, cibule, nať petrželová, nať celerová,

TopRecepty.cz

Domácí bujón do zásoby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgPp