Nutriční hodnoty (Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 097 kJ / 740 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,98 g |
| Tuky | 47,83 g |
| – nasycené | 29,69 g |
| – nenasycené | 17,49 g |
| –– mononenasycené | 13,96 g |
| –– polynenasycené | 3,53 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 49,20 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 935 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 34,37 g |
| – cukry | 17,60 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 špetka 1 špetka drceného zeleného pepře | Pepř zelený | |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvých hub (nebo mražených) | Hřib čerstvý | |
| 2 2 větší nakládané okurky | Okurka polní zavařená | |
| lák z okurek (dle chuti) | Nálev z okurek |