Nutriční hodnoty (Jablečno-karamelové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 665 kJ / 5 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,00 g |
| Tuky | 179,04 g |
| – nasycené | 102,30 g |
| – nenasycené | 67,01 g |
| –– mononenasycené | 53,78 g |
| –– polynenasycené | 13,23 g |
| ––– omega 3 | 1,48 g |
| Vláknina | 55,00 g |
| Cholesterol | 953 mg |
| Sodík | 3,58 g |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 810,96 g |
| – cukry | 378,89 g |
| ––– laktóza | 4,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 dkg 60 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 25 dkg 25 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 15 dkg 15 dkg másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| třtinový cukr nebo cukr krupice | Cukr třtinový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| rozinky namočené v rumu | Rozinky | |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
| kousek kousek ztuženého tuku | Margarín | |
| troška stolního oleje | Olej řepkový |