Nutriční hodnoty (Floridské ožralé jablkové koláče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 14
| Energie | 37 308 kJ / 8 917 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 135,50 g |
| Tuky | 294,10 g |
| – nasycené | 121,65 g |
| – nenasycené | 147,50 g |
| –– mononenasycené | 112,01 g |
| –– polynenasycené | 35,49 g |
| ––– omega 3 | 8,06 g |
| Vláknina | 67,10 g |
| Cholesterol | 948 mg |
| Sodík | 612 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 1 362,09 g |
| – cukry | 507,30 g |
| ––– laktóza | 11,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3,5 hrnku 3,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 875 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 sáček 1 sáček sušených kvasnic | Droždí sušené | 23 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku oleje | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 6 6 jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 200 g 200 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| rum na potírání | Rum |