Nutriční hodnoty (Bramborové mrkvičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 611 kJ / 2 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,50 g |
| Tuky | 26,66 g |
| – nasycené | 11,44 g |
| – nenasycené | 10,72 g |
| –– mononenasycené | 8,11 g |
| –– polynenasycené | 2,61 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 32,45 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,81 g |
| Sacharidy | 416,40 g |
| – cukry | 22,50 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 100 g 100 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 syrová mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 100 g 100 g strouhaného Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |