Nutriční hodnoty (Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 429 kJ / 3 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 156,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 243,90 g |
| – nasycené | 146,58 g |
| – nenasycené | 71,25 g |
| –– mononenasycené | 63,88 g |
| –– polynenasycené | 7,38 g |
| ––– omega 3 | 2,18 g |
| Vláknina | 8,80 g |
| Cholesterol | 769 mg |
| Sodík | 7,41 g |
| Sůl | 18,05 g |
| Sacharidy | 84,50 g |
| – cukry | 23,70 g |
| ––– laktóza | 19,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 větších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 150 g 150 g Parmazánu | Parmezán | 150 g |
| 100 g 100 g uzené Parenice nebo Korbáčiků | Ovčí sýr | 100 g |
| 3 3 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 250 g 250 g uzeného masa (maso z uzených ovařených žebírek nebo z uzených kuřecích stehen) | Vepřová plec uzená | 250 g |
| 150-180 g 150-180 g sýru s modrou plísní | Niva 50% t. v s. | 165 g |
| 300 ml 300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
| 4 4 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |