

Ochucené oleje
Suroviny
- 1.ČESNEKOVÝ OLEJ:
- 8 Stroužků česneku
- 500 ml olivového oleje
- 2.OLEJ WOK:
- 4 Stroužky česneku
- Čerstvý zázvor
- 450 ml slunečnicového oleje
- 50 ml sezamového oleje
- 3.ČILI OLEJ:
- 4 chilli papričky
- 500 ml rostlinného oleje
Postup přípravy receptu
Nakrájejte nadrobno česnek, zalijte je olivových olejem, nechte 48 hodin vyluhovat a potom přes sítko přeceďte do láhve.
Nakrájejte na plátky stroužky česneku a 6 cm špalíček zázvoru, zalijte je olejem, nechte 48 hodin vyluhovat a přeceďte.
Nakrájejte nadrobno čili papričky, vše i se semínky zalijte olejem a nechte vyluhovat 48 hodit a přeceďte.
Poznámka od kuchařky
Olej cedit hned nemusíte,pokud jsou přísady ponořené,nezkazí se.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ochucené oleje
-
-
já takto v oleji uchovávám česnek, aby mi neseschnul. Olej pak používám na vaření.
-
spagetka:aha, děkuju, příště budu chytřejší
-
nachos: mírný zákal na dně olejů na závadu není, jen kdyby to plesnivělo, nebo vykazovalo jakoby kysele čpavý nebo žluklý zápach. Proto to musí být vždycky úplně ponořené
-
Také jsem to kdysi zkoušela s chilli papričkami, ale olej se mi začal kalit, tak jsem ho radši vyhodila. Za chvíli mi další papričky dozrajou, tak to zkusím znovu a snad se zadaří a nebudu to muset zase vyházet.
-
Jj, je důležité, aby to bylo ponořené, stejně si dělám i bylinkové oleje, s bazalkou, meduňkou, mátou, libečkem atd
a jak ušetříme, když vidím ty ceny v Kaufu
,