Nutriční hodnoty (Jednoduché špagety s rajským protlakem, červeným vínem a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 093 kJ / 2 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,18 g |
| Tuky | 25,57 g |
| – nasycené | 11,36 g |
| – nenasycené | 9,66 g |
| –– mononenasycené | 3,73 g |
| –– polynenasycené | 5,93 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 26,70 g |
| Cholesterol | 154 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,45 g |
| Sacharidy | 365,90 g |
| – cukry | 39,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 3-4 3-4 rajčatové protlaky (velké - 1ks cca 120 g) | Protlak rajčatový | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 nožička 1 nožička klobásy (podle chuti) | Klobása | 220 g |
| provensálské koření (nebo bylinková podravka) | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% |