Nutriční hodnoty (Vepřová tyrolská játra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 207 kJ / 1 962 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 211,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,58 g |
| Tuky | 76,12 g |
| – nasycené | 30,48 g |
| – nenasycené | 33,24 g |
| –– mononenasycené | 22,41 g |
| –– polynenasycené | 10,83 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 20,35 g |
| Cholesterol | 3,14 g |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 3,99 g |
| Sacharidy | 90,41 g |
| – cukry | 24,41 g |
| ––– laktóza | 11,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřových jater | Játra vepřová | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1-1,5 l 1-1,5 l vývaru | Vývar masový | 1250 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| šťáva z 1/2 citronu (menšího) | Šťáva z citrónu |