Babiččiny brambory

tejaja Kuchařka: tejaja

Bramborová jídla 15 názorů

Suroviny

1,5 kg brambor
500 g cibule
1 palice česneku
majoránka
sůl
olej
mletá červená paprika
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme, narežeme na štvrťky a vložíme do pekáča. Posypeme majoránkou, mletou paprikou, osolíme, pokvapkáme olejom.

  2. Nasypeme na kolieska narezanú cibuľu a cesnak a všetko premiešame. Vložíme do rúry a pri teplote asi 150°C pečieme pomaly asi 1 hodinu. Zemiaky podávame ako prílohu, ale sú výborné aj samotné so šalátom alebo kyslým mliekom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččiny brambory

  • Miroslav Matous Miroslav Matous(neregistrovaný)

    :-)tak ja je delam tez s majorankou, cesnekem a olivovym olejem, ale i s rozmarinem, cerstvym a pecu je presne 40 minut na 200 stupnu a jsou vynikajici

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Robert: Tak to nechápem, za ten čas zemiačky mali byť určite mäkké. Ale možno je to odrodou, neviem. Jemi to ľúto, ale fakt netuším, kde je chyba. Vychádza mi len tá odroda zemiakov. Ja kupujem typ AB alebo B. nerozpadajú sa a zároveň nie sú tak pevné.

    Odpovědět

  • Robert Robert(neregistrovaný)

    Tak nevím.Buď jsem blbej já,nebo neúplný postup receptu.Místo pečení 1hod na 150°C jsem je pekl 2hod a to byla cibule napůl.Nekteré kousky byli suché,nekteré polosyrové a to jsem je krájel na stejno-cca1/2cm.Mám pocit,že jsem měl dát pokličku na pekáč a pak nechat dojít bez a zvýšit teplotu na 175°C.Brambory typu A měli průměrnou(spíš menší)velikost.:-//:-S

    Odpovědět

  • Robert Robert(neregistrovaný)

    Také je zkouším a zatím ok.Myslím ale,že na konci pečení by stálo zato přidat na 5-10 min.na intenzitě(cca na 180°c)aby dostali kůrku.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jarča D.: Bežne ako prílohu robím zemiaky v kuchte, a nie len ja...ale pečené zemiaky majú úplne inú chuť, je to proste niečo iné.;-)

    Odpovědět

  • Jarča D. Jarča D.(neregistrovaný)

    Dejte do tlakového hrnce bez vody a za pět minut máte hotovo jsou vynikající, už jinak nedělám, střídám různé bylinky, nebo stačí i jen sůl a kmín nebo sůl atp. Popis receptu najdete na různých stránkách, ale myslím, že je i tady na topkách. Vyplatí se vyzkoušet.:-O:-))

    Odpovědět

  • mňam mňam(neregistrovaný)

    nevím jak to chutná ale chci to dnes skusit:-)):-D:-*:-8;-):-p:-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • PeKam PeKam

  • PeKam PeKam

    tyto bramory chutnají celé naší rodině:yes::-);-):-D:-))

    Odpovědět

  • Mls-3 Mls-3

    ¨taky je právě zkouším ještě jsem přidala kmín snad tím nic nezkazím :-8

    Odpovědět

  • Straslipka Martin Straslipka Martin

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Lucasinka Lucasinka

  • savlinka savlinka

    teda to zní moc dobře:yes::yes::yes:ukládám si receptík

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    zase jiná příprava brambor a jistě to stojí za vyzkoušení +1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: babiččiny brambory babiččiny francouzské brambory babiččiny recepty babiččiny zapečené brambory franzouske brambory babiččiny recepty francouzské brambory babiččiny recepty z brambor babiciny brambory babicciny pecene brambory recepty z brabor francouzské bramory babiččiny trubičky nejnovejsi babicciny recepty babiččiny recepty brambory babiččiny francouzké brambry bramory jinak babidčiny brambory francouzské brambory babiččiny recepty babičiny francouzské brambory babiččiny francouzské brambory recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít