

Limetkovy piskot
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 80 g cukru
- 120 g polohrubé mouky
- Krém:
- 4 plátky želatina
- 250 g mascarpone
- šťáva z 1 limetky
- nastrouhaná citronová kůra
- 40 g cukru
- kelímek smetany na šlehání
Postup přípravy receptu
Cukor rozdelim na polovicu. Naslaham zltky s 2 lyzicami vody a polovickou cukru do penista. Bielka s cukrom naslaham do pevneho snehu. Do zltkovej zmesy preosejem muku a opatrne zamiesam. Nakoniec velmi jemne zamiesam sneh.
Plech vylozim papierom a upeciem piskot.
Platky zelatiny necham napucat a rozpustim ju podla navodu na sacku. Mascarpone naslaham s cukrom, stavou a korou, v 3 lyziciach kremu rozmiesam zelatinu a zapracujem ju do kremu.
Smotanu vyslaham na slahacku a primiesam do kremu. Krem necham trochu stuhnut a potom nanesiem na vychladnuty piskot. Na povrch kremu zvyknem struhrat hoblinky bielej cokolady, alebo rozpustim viac zelatiny, ktoru zafarbim a na spic noza pridam kyselinu citronovu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Limetkovy piskot
-
Krásné, určitě vyzkouším
-
Prášková želatina je nejlepší z Labety
a počítá se na 1 plátek 1 lžička
-
Paprika, děkuji.Já používám obyčejnou želatinu, co je třeba na vaječnou tlačenku. Hlavně kupuju v Kaufu,tam je balená po 10 g.
-
Zapomněla jsem napsat, že celý balíček na 250g tvarohu. Ale plátková se mi zdá lepší. Víc drží.
-
Já dělám práškovou (Dr. Oetker)vždy podle návodu a mírně schladlou ji přimíchávám k ostatnímu.
-
Něco pro mě, je tam želé
Neví prosím někdo, když bych chtěla zaměnit plátkovou želatinu za práškovou, kolik g použít? Děkuji