Nutriční hodnoty (Marinované, pomalu pečené jehněčí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 588 kJ / 2 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 250,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 243,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,74 g |
| Tuky | 144,68 g |
| – nasycené | 40,81 g |
| – nenasycené | 92,98 g |
| –– mononenasycené | 80,79 g |
| –– polynenasycené | 12,20 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 10,07 g |
| Cholesterol | 936 mg |
| Sodík | 2,71 g |
| Sůl | 6,66 g |
| Sacharidy | 53,67 g |
| – cukry | 30,74 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1200 g 1200 g jehněčího masa (např. hřbet a krk) | Jehněčí kýta | 1200 g |
| 4 4 roztlučené hřebíčky | Hřebíček | |
| 4 4 roztlučené kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu (Cumin) | Římský kmín mletý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamonu | Kardamom prášek | 2.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 2 lžíce 2 lžíce teriyaki omáčky | Teriyaki omáčka | 30 ml |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 80 ml 80 ml kvalitního olivového oleje | Olej olivový | 80 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený pepř | Pepř černý |