Nutriční hodnoty (Brambory s pikantním klobásovým bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 434 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,59 g |
Tuky | 79,05 g |
– nasycené | 49,01 g |
– nenasycené | 27,33 g |
–– mononenasycené | 24,27 g |
–– polynenasycené | 3,06 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 34,13 g |
Cholesterol | 269 mg |
Sodík | 2,87 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 218,95 g |
– cukry | 47,63 g |
––– laktóza | 25,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
2 2 cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
100 g 100 g blaťáckého zlata | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
150 g 150 g tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
2 2 pikantní paprikové klobásy | Klobása | |
1 sklenka 1 sklenka pečených rajčat | ||
2 lžíce 2 lžíce harissy (podle chuti) | Harissa | 30 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |