Nutriční hodnoty (Brambory s pikantním klobásovým bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 434 kJ / 2 016 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,59 g |
| Tuky | 79,05 g |
| – nasycené | 49,01 g |
| – nenasycené | 27,33 g |
| –– mononenasycené | 24,27 g |
| –– polynenasycené | 3,06 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 34,13 g |
| Cholesterol | 269 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 218,95 g |
| – cukry | 47,63 g |
| ––– laktóza | 25,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 100 g 100 g blaťáckého zlata | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 150 g 150 g tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 2 2 pikantní paprikové klobásy | Klobása | |
| 1 sklenka 1 sklenka pečených rajčat | ||
| 2 lžíce 2 lžíce harissy (podle chuti) | Harissa | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |