Míša řez bez prášku do pečiva

Vlasticka Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M celé plech Moučníky , Krémy, polevy, náplně, Řezy 40 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

Těsto:
5 lžic krupicového cukru
1 lžíce oleje
5 vajec
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
Krém:
200 g moučkového cukru
250 g másla
500 g tvarohu
Poleva:
80 g ztuženého tuku
100 g čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vyšší plech vymažeme a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.

  2. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem a kakaem. Zašleháme mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a krátce pečeme.

  3. Než se těsto upeče, ušleháme tvaroh, máslo a cukr do hladkého krému a ve vodní lázni si rozpustíme tuk s čokoládou na polevu.

  4. Na vychladlý piškot rozetřeme krém a polijeme polevou. Řezy dáme ztuhnout do lednice a můžeme podávat.

Poznámka

Opravdu jsem nezapomněla napsat prášek do pečiva, dělám to bez něj a je to moooc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 315 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Míša řez bez prášku do pečiva

  • Vlasticka Vlasticka(autorka receptu)

    evík: dávám rovné

    Odpovědět

  • evík evík

    Prosím ty lžíce vrchovaté?? Děkuji.:-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Jako malá jsem je milovala a dneska jsem na ně dostala chut tak du píct;-);-);-);-):-):-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Lucka: nejsem autorka receptu, jenom fotky.. já pekla na klasickém, nízkém plechu;-) stačí to tak nebo ho mám jít změřit;-):-?:-D

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Dobrý den,Vaše míša řezy vypadají moc krásně,chtěla bych je dnes udělat,jen se chci zeptat,na jak velkém plechu jste je pekla?Děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    Pudink: Máslo rozpustit, nechat vychladit a potom zašlehat tvaroh s cukrem..:-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Jak dlouho pečete korpus? Děkuji:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Pudink:nevím.. to bych neriskovala:-/ nevím, čím se to mohlo stát.. já jsem hrudky neměla

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Moc dobrý :-K
    Ale stala se mi jedna ,,nepříjemnost''! Máslo jsem dala do krému změklé. Šlehala jsem,jak jsem mohla,ale stejně mi v krému zůstaly takové kousíčky z toho másla:-((
    Chtěla bych se zeptat,jestli jste někdo zkoušel dávat máslo rozpuštěné? Samozřejmě né hned horké.
    Recept je výborný,jen toto mi ho trochu zkazilo na chuti:-//
    Díky moc :-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Markitek::-D:-D to najdeš, neboj;-) měla jsi napsat, já bych ti poradila.. no, hlavně, že chutná, ne;-):-? a příště už budeš vědět:-)

    Odpovědět

  • Markitek Markitek

    rebeka:já jsem si to říkala, že to bude tím;-) půlka už je pryč:-O dám bodík, když najdu, kde se to dělá, protože to je moje první hodnocení zde:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Markitek: já to těchto moučníků dávám většinou tučný tvaroh nebo alespoň měkký, ze staniolu.. ten vaničkový bývá fakt řídký;-)

    Odpovědět

  • Markitek Markitek

    Tak jsem je upekla, chtěla jsem se zeptat, jaký se dává tvaroh, já dala vaničkový a krém mi přišel trochu řidký a tak jsem do něj dala stužovač do šlehačky, pomohlo to, nyní tuhnou, ale už podle ochutnávek při vaření budou určitě dobré:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jarka1: líbí se mi, že to nevzdáváš;-):yes: a víš co;-):-? tak tam trochu prášku do pečiva dej..uvidíme, co se stane;-):-)

    Odpovědět

  • Jarka1 Jarka1(neregistrovaný)

    Rebeko, chutnalo, řekla bych, že čím byly starší, zaleženější, tím lepší. Musím ten korpus nějak vychytat.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo