Nutriční hodnoty (Jelení guláš s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 872 kJ / 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,45 g |
| Tuky | 18,03 g |
| – nasycené | 10,09 g |
| – nenasycené | 5,54 g |
| –– mononenasycené | 4,83 g |
| –– polynenasycené | 0,71 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 14,76 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 22,84 g |
| – cukry | 11,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g jeleního masa z plecka (nebo z kýty) | Jelení kýta | 600 g |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovec | Jalovec sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce mleté červená papriky | Paprika bílá čerstvá | 22.5 g |
| 2 dcl 2 dcl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 polévkové lžíce brusinek | Brusinky zavařené | |
| 100 g 100 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst zelené petrželové nati | Petržel nať čerstvá |