Nutriční hodnoty (Jablkovník bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 770 kJ / 3 052 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,35 g |
| Tuky | 55,54 g |
| – nasycené | 4,48 g |
| – nenasycené | 44,42 g |
| –– mononenasycené | 29,91 g |
| –– polynenasycené | 14,51 g |
| ––– omega 3 | 3,69 g |
| Vláknina | 44,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,45 g |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 564,70 g |
| – cukry | 159,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g bezlepkové mouky | Mouka pohanková | 500 g |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky xanthanu | E415 - Xanthan | |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 400-500 ml 400-500 ml vody (podle šťavnatosti jablek) | Voda | 450 ml |
| hrst hrst sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |